Stravovanie

Stravovanie

Možnosti stravovania v Bardejovských kúpeľoch

Jedálne Amélia (hotel Ozón) a Ludvig (hotel Astória) - stravovanie klientov zdravotných poisťovní a samoplatcov II. kategórie:

Raňajky sú podávané formou bufetu, ktorý ponúka výber mäsových, mliečnych výrobkov, zeleniny, pečiva a teplých jedál.

Z nápojov je v rámci raňajok ponúkaná káva z kávomatu, čaj, mlieko, ovocný nápoj, voda.

Hlavné jedlá – obedy a večere si klient vyberá z 5 druhov jedál.

Jedlá podľa objednávky sú od 2. dňa po príchode.

K obedu má klient možnosť výberu z 2 druhov polievok a zeleninových šalátov, ktoré sa nachádzajú na bufetovom stole. 

Ak sa klient v deň príchodu  z rôznych dôvodov nedostaví včas na stravu, nie je možné si túto stravu neskôr nahradiť, alebo nárokovať.

Diétna strava je súčasťou liečebného systému. Ak má klient požiadavku na prípravu špeciálnej diéty, je potrebné pri príchode predložiť prijímajúcemu lekárovi aktuálny nález od odborného lekára v čom spočívajú dietetické obmedzenia.

Zabezpečujeme všetky druhy základných diét podľa platného diétneho systému, ako aj špeciálne diéty v závislosti od zdravotného stavu klienta.

Základné diéty:   Špeciálne diéty :
Diéta č. 2 šetriaca Diéta č. 9/S diabetická šetriaca
Diéta č. 3 racionálna Diéta BZL   bezlepková
Diéta č. 4 s obmedzením tukov Diéta BLK   bezlaktózová
Diéta č. 5 bielkovinová bezzvyšková Diéta  VEG vegetariánska
Diéta č. 7 nízkocholesterolová Diéta bezmliečna
Diéta č. 8  redukčná    Diéta so zníženým obsahom histamínu
Diéta č. 9  diabetická  
Diéta č. 11 výživná  

Diabetická strava:

Raňajky si hosť vyberá z bufetového stola sám, s prihliadnutím na svoju diagnózu a zdravotný stav.

Obed a večeru si hosť vyberá z jedálneho lístka, na ten ktorý deň, podľa odporúčania v jedálnom lístku, kde je vyznačené, ktoré jedlo je pre jeho diétu vhodné.Pokiaľ je pacient na inzulínovej liečbe, má nárok na desiatu, olovrant a druhú večeru, ktorú dostane v jedálni od obsluhujúceho personálu.

BLP - Bezlepková diéta:

Pri príprave bezlepkovej stravy používame certifikované potraviny značiek  PROMIX, CELIHOPE, NOVALIM.

Pri navrhovaní stravy sa prihliada na zastúpenie všetkých živín a dodržiavanie zásad prípravy bezlepkovej stravy.

Bezlepkový chlieb si pečieme sami.

BLK - Bezlaktózová diéta:

Pri príprave tejto diéty používame bezlaktózové mlieko značky RAJO, sušený nápoj v prášku ZAJAC, nápoje značky Alpro.

V rámci bezlepkovej a bezlaktózovej diéty nemáme v ponuke iné značky produktov ako je uvedené. V prípade individuálnej požiadavky klientov ich vieme zabezpečiť za doplatok v zmysle platného cenníka.

 

Jedáleň Napoleon (hotel Ozón) a Elizabeth (hotel Astória) - stravovanie samoplatiacich klientov

Ponúkajú raňajky, obedy a večere formou bufetových stolov. Ponuka raňajok: mäsové, mliečne výrobky, nátierky, kaše, teplé jedlá, cereálie, čerstvá zelenina, ovocný šalát, káva, porciovaný čaj, džús, voda ako aj ponuka chleba a pečiva. Na obed a večeru má klient možnosť výberu z bufetových stolov (polievka, mäsité jedlo, zeleninové a múčne jedlá, zeleninový bufet.

Pokiaľ k dobrému jedlu preferujete pohár vína, piva, nealka alebo destilátu, obsluha Vám ponúkne z nášho nápojového lístka.

Reštaurácia v hoteli Alexander ponúka jedlá modernej európskej gastronómie pripravované z kvalitných surovín pod vedením  šéfkuchára Mareka Švara.

Kaviareň v hoteli Ozón ponúka nefajčiarske priestory na príjemné posedenie. V lete -  letná terasa.

Ponuka alko/nealko nápojov, teplých, studených  a miešaných nápojov. Denne čerstvé múčniky vlastnej výroby. Kapacita kaviarne - 56 miest, letná terasa – 24 miest. Vstup na tanečnú zábavu je bez poplatku.

Otváracie hodiny:

PO 12:00 – 22:00

UT 12.00 – 22:00

ST 12.00 – 22:00

ŠT 10.00 – 23:00  s hudobnou produkciou

PI 10.00 – 23:00  s hudobnou produkciou

SO 10.00 – 23:00 s hudobnou produkciou

NE 10.00 – 23:00 s hudobnou produkciou

 

Darčekový poukaz

Novinky

Nezmeškajte príležitosti na jedinečný oddych, radi Vám zašleme aktuálnu ponuku.

REZERVÁCIE
054/477 44 70 (4500, 4450)
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám umožňujú identifikovať zlepšenia našich služieb. Viac informácií